'Sarraf davası'nda jüri belirlendi

ABD'de yargılanan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf'ın adıyla anılan davada jüri seçimi tamamlandı.

'Sarraf davası'nda jüri belirlendi

ABD’de yargılanan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın adıyla anılan davada jüri seçimi tamamlandı. 82 jüri adayından 12 jüri üyesi belirlendi. Davanın ilk duruşması bugün görülecek.

Jüri seçimi yapılan oturuma sanık eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ve avukatları katıldı. Rıza Sarraf duruşmada yoktu.

Yargıç Richard Berman, 82 jüri adayına hitaben yaptığı konuşmada dava ile ilgili bilgi verirken; “Sizin jürilik yapacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacaktır” dedi.

Berman, usul gereği jüri adaylarına hitaben konuşmasında “Sizler mahkemede sunulan delillere bakarak neyin gerçek olduğuna karar vereceksiniz, biz ise yasalara bakacağız. Bunu yapamayacak olan varsa şimdiden söylesin” çağrısı yaptı.

Yargıç Berman’ın bu açıklaması; ABD bankacılık sistemini dolandırmak, kara para aklamak, İran ambargosunu delmekle suçlanan Rıza Sarraf’ın savcılıkla işbirliği yaptığı ve anlaşmaya vardığı iddialarını güçlendirdi.

‘Sarraf davası’ olarak anılan davada son olarak işadamı Rıza Sarraf’ın adı sanık listesinden çıkarılıp tanık listesine eklenmişti. Eski Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın, davada yargılanan tek isim olduğu ifade edilmişti.