Sarraf davasına günler kala Zafer Çağlayan konuştu: O mahkemeyi tanımıyorum

ABD'de Rıza Sarraf'ın yargılandığı davada hakkında tutuklama kararı verilen eski bakan Zafer Çağlayan, konu ile ilgili uzun sürelik sessizliğini bozdu.

Sarraf davasına günler kala Zafer Çağlayan konuştu: O mahkemeyi tanımıyorum

ABD’de Rıza Sarraf’ın yargılandığı davaya sanık olarak eklenen ve hakkında tutuklama kararı verilen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 4 Aralık’ta görülecek davanın ilk duruşmasına sayılı günler kala açıklama yaptı.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğurluoğlu’nun telefon görüşmesi yaptığı Çağlayan, verilen karar için “Siyasi bir davadır, ben Amerikan vatandaşı değilim, o mahkemeyi de tanımıyorum.” diye konuştu.

Sarraf davasını köşesine taşıyan Uğurluoğlu, 17 Aralık sonrasında istifa eden eski Bakan Çağlayan’la yaptığı görüşme ile ilgili şunları yazdı:

“Hakkındaki tutuklama kararı için ne diyorsun dedim ve ilk kez konuştu.

“Paçavra” dedi tek kelime ile.

Bu kez Çağlayan bana, “Sen Ankara’nın çok deneyimli ve doğruları yazan gazetecilerinden birisin. 2014 sonu, 2015 başında Türkiye’nin İran’la yaptığı ticaret konusunda Meclis Komisyonu raporunu 4-5 gün dizi yapmıştın ki yazdıkların tamamen gerçeklerdi. Bugün aynı gerçekler Amerika’daki Zarrab davasında da yer alıyor” diye vurguladı.”