Sarraf davası 4. gününde

İran'a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasında Rıza Sarraf bugün dördüncü kez ifade veriyor.

Sarraf davası 4. gününde

İran’a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasında Rıza Sarraf bugün dördüncü kez ifade veriyor. Sarraf’ın beklenenden uzun süren ifadesinin Çarşamba gününe sarkabileceği düşünüyor.

İran’a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasında İran, Türkiye ve Makedonya vatandaşı iş insanı Rıza Sarraf, bugün tanık olarak 4’üncü kez kürsüye çıktı.

Daily Beast muhabiri Katie Zavadski, “Zarrab dördüncü gün için yerini aldı. ABD’li federal savcılar geçtiğimiz hafta Cuma’ya kadar ifade vermesini planlıyordu. Ancak bu haftaya uzayan ifadenin en az Salı ya da Çarşamba’ya kadar sürmesi bekleniyor” dedi.

Davayı izleyelen gazetecilerden Adam Klasfeld, kanıt dosyasına giren tapeleri YouTube sayfasından yayınlayacağını duyurdu.

Avukatlar ve izleyiciler yerini aldı. Jüri üyeleri bekleniyor. Sarraf henüz salonda değil. Sarraf’ın gecikmesiyle ilgili de bir açıklama yapılmadı.

Geçen duruşmada bir jüri üyesi uyumuştu, bugün de başka biri jüri üyesi duruşmaya geç kaldı.

Hakim Berman, geç kalan jüri üyesinin de geldiğini duyurdu. Sarraf  da tanık kürsüsündeki yerini aldı.

Duruşmayı izleyen gazeteciler Sarraf’ın geçen haftakine benzer bir şekilde koyu renk ceket ve beyaz gömlek giydiğini bildirdi.

Ayrıntıları aktaracağız…