Saray'dan 'yüksek masraf' savunması: Hesap yapmayı bilmiyorlar

Cumhurbaşkanlığı'nın bütçe harcamalarının çok yüksek olduğu şeklindeki iddialarına yanıt geldi.

Saray'dan 'yüksek masraf' savunması: Hesap yapmayı bilmiyorlar

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte her yıl daha da artan Cumhurbaşkanlığı’nın bütçe harcamalarının büyükülüğüne yönelik tepkilere Saray’dan “Hesap yapmayı bilmedikleri anlaşılmaktadır” yanıtı geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘bütçe harcamaları’na ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada Erdoğan’ın maaşıyla alakalı söylenenlere ilişkin de, “Cumhurbaşkanımızın maaşı ve artış oranları abartılı şekilde yüksek gösterilmeye çalışılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“3 Ekim 2017 tarihli gazetelerde yayımlanan bazı haberlerde Cumhurbaşkanlığı bütçe harcamalarının çok yüksek olduğu şeklinde bir algı oluşturmak suretiyle kamuoyunun kasten yanıltılmaya çalışıldığı müşahede edilmiştir” denilen açıklamada, “Bu tür iddiaları dile getirenlerin, tıpkı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin ilk faaliyete geçtiği dönemde karalama girişimlerinde bulunmuş olanlar misali, hesap yapmayı bilmedikleri anlaşılmaktadır. Söz konusu algı operasyonları, ciddiye alınmaya değer olmamakla birlikte, aşağıdaki hususların kamuoyu tarafından hatırlanmasında yarar görülmektedir” denildi.