Şanlıurfa Viranşehir'de bombalı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde büyük bir patlama yaşandı.

Şanlıurfa Viranşehir'de bombalı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında PKK tarafından bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre, saldırıda zabıt katibinin oğlu 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ve mahalle bekçisi İbrahim Kete yaşamını yitirirken, 17 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili olarak bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Şanlıurfa ve Mardin’de 26 kişi gözaltına alındı.

Yaşamını yitiren çocuk zabıt katibinin oğlu 

Saldırının hemen ardından ilçedeki izinli sağlık personelleri, göreve çağrıldı. Yaralılar, ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan babası adliyede zabıt katibi olduğu belirtilen Ahmet Oktay Günak doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Hayati tehlikesi bulunan bir kişi ise ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi. Patlama nedeniyle işitme kaybı yaşayan kişilere ise sağlık merkezlerinde ayakta müdahale edildi.

Vali Tuna: 18-20 yaşlarında 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bombalı araçla saldırı düzenlenen Viranşehir İlçesi’ne geldi. Kaymakam Ömer Çimşit ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Tuna, güvenlik güçlerinden saldırıyla ilgili bilgi aldı. Vali Tuna, daha sonra Viranşehir Devlet Hastanesi’ne geçip acil serviste tedavileri süren yaralıları ziyaret etti. Vali Güngör Azim Tuna, saldırıyla ilgili olarak, 18- 20 yaşlarındaki teröristin aracı park ettikten sonra uzaktan kumandayla patlattığını açıkladı.

Hükümetten açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’daki saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.Bozdağ’ın açıklaması şöyle:

“Şanlıurfa Viranşehir’de hâkim, savcı ve zabıt kâtiplerine dönük terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yargı camiamıza büyük geçmiş olsun. Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil, aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı, Türkiye’nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır.Terörle kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir. Hâkim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir.”