Samet Aybaba'dan Yıldırım Demirören iddiası: "Samet FETÖ listesinde, anlaşmayın" dedi

Teknik direktör Samet Aybaba, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'na "Samet Aybaba, elimizdeki FETÖ listesinde, anlaşmayın." dediğini iddia etti.

Samet Aybaba'dan Yıldırım Demirören iddiası:

Teknik direktör Samet Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören’in, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’na “Samet Aybaba, elimizdeki FETÖ listesinde, anlaşmayın.” dediğini iddia etti.

Samet Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Aydın Doğan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Yıldırım Demirören’i bu iddiasını doğrulamaya davet etti. Aybaba, Demirören’in, iddiasını doğrulayamaması durumunda ise istifa etmesini istedi ve savcıları göreve davet etti.

Basın toplantısına, “Futbol adamıyız, hep futbolun içinde kaldık. Futbola saygı duyduk, saygı bekledik. Eleştirildik, hakarete varan eleştiriler oldu ama futbol adamı olarak belirli bir yerde durduk. Şimdi tamamen futbolun dışında, neredeyse vatan hainliği ve alçaklıkla suçlanan bir konuyla karşı karşıya kalınca böyle bir basın toplantısı yapma mecburiyeti hissettim.” sözleriyle başladı.

“Telefon konuşması yaptı ve…”

Deneyimli teknik adam, Alanya Kulübü’nün daveti üzerine Alanya’ya gittiğini ve başkan Hasan Çavuşoğlu ile görüştükten sonra neredeyse anlaşma noktasına geldiklerini ancak başkanın, Yıldırım Demirören ile yaptığı telefon konuşmadan sonra tavrının değiştiğini belirtti.

Samet Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkan, ‘Yıldırım Demirören ile aranda bir şey var mı?’ dedi. ben de medya üzerinden tartışmamız olmuştu ama sorunumuz yok dedi. Başkan bir daha telefonla konuştu ve geldi tekrar aynı soruyu sordu, ben de aynı şeyi söyledim. Biz yönetim kurulunu toplayacağız akşam üstü karar vereceğiz dedi. Ben Antalya’ya döndüm. Sonra yönetim kurulundan biri aradı, ‘Sizinle çok çalışmak istiyorduk ama aramızda bir sorun çıktı, çalışamayacağız.’ dedi. 2-3 saat sonra Tanju Çolak beni aradı, ‘Hocam, Alanyaspor ile anlaşamama nedenini biliyor musun?’ dedi. Ben de bilmiyorum dedim, bir sıkıntı olduğunu söylediler dedim. ‘Öyle değil hocam.’ dedi, Alanyaspor Kulüp başkanının, Yıldırım Demirören’i aradığını, Samet Hoca ile anlaşıyoruz dediğini ve Demirören’in de ‘Elimde bir FETÖ listesi var o listede Samet Hoca da var Samet Hoca ile anlaşmayın.” dediğini söyledi. Tanju, ikinci telefon konuşmasından sonra seninle anlaşmamaya karar verdiler dedi.”

“Hepsinin istifasını bekliyorum”

Samet Aybaba, Yıldırım Demirören’in elinde böyle bir liste varsa açıklamasını beklediğinin altını çizerek, “Bizi bir terör örgütünün üyesi gibi gösteren, çalışmamızı engelleyen Yıldırım Demirören. Eğer ellerinde böyle bir liste varsa, o listeyi kimler hazırlamışsa onların hepsinden açıklama bekliyoruz. Eğer açıklamayı yapamazlarsa hepsinin istifa etmesini bekliyorum. Savcılarımı göreve davet ediyorum. Futbolun geldiği noktayı, yaşadıklarımızı görüyorsunuz, artık bunun cevabını kamuoyu verir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.