Saldırı sonrası ABD, Avustralya ve İngiltere'den vatandaşlarına uyarılar

2017’nin ilk günlerinde İstanbul Ortaköy’deki Reina adlı gece kulübünde gerçekleşen katliam sonrası ABD, İngiltere ve Avustralya’dan açıklamalar geldi. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı:  “İstanbul Ortaköy’deki gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır” satırlarına yer verilirken, vatandaşlarını saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı. Açıklamada aynı zamanda “Aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları... View Article

Saldırı sonrası ABD, Avustralya ve İngiltere'den vatandaşlarına uyarılar

2017’nin ilk günlerinde İstanbul Ortaköy’deki Reina adlı gece kulübünde gerçekleşen katliam sonrası ABD, İngiltere ve Avustralya’dan açıklamalar geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı: 

“İstanbul Ortaköy’deki gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır” satırlarına yer verilirken, vatandaşlarını saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Açıklamada aynı zamanda “Aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları ya da yabancıların yaşadığı ya da sıkça uğradığı yerlerde şiddetli saldırılarını sürdürdüğü” uyarısına da yer alırken, Amerikan vatandaşlarına özellikle batılıların, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiği kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye edildi.

Bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma noktaları da olduğu belirtildi.

Avustralya hükümeti:

Avustralya hükümeti de yurttaşlarına özellikle İstanbul ve Ankara’ya yapacakları ziyaretler konusunda uyardı.

Sky News Avustralya’daki haberde, Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği’ndeki yetkililerin de Ankara ile irtibat halinde olduğu ve saldırıda ölen ya da yaralanan Avustralya vatandaşı olup olmadığının öğrenilmeye çalışıldığı belirtildi.

İngiltere Büyükelçiliği:

İngiltere Büyükelçiliği’nin internet sitesinden yapılan uyarıda, “İstanbul Ortaköy’deki Reina gece kulübünde meydana gelen ciddi olayların ardından, yerel yetkililerin talimatlarına uymanızı ve dikkatli olmanızı öneriyoruz. Daha ayrıntılı bilgi edinebilmek için yerel yetkililer ile görüşmelerimiz sürüyor.” ifadelerine yer verildi.