Sakarya'daki vahşetin zanlıları tutuklandı

Sakarya'da Suriyeli hamile kadının kaçırılıp tecavüz edildikten sonra bebeğiyle birlikte öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlılar tutuklandı.

Sakarya'daki vahşetin zanlıları tutuklandı

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, Suriyeli 9 aylık hamile Emani Al Rahmun’ı tecavüz edilerek ve başı taşla ezilerek, 11 aylık oğlu Halaf Al Rahmun’un ise boğularak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Birol K. ve Cemal B. tutuklandı.

Kaynarca’da, 20 yaşında ve 9 aylık hamile Emani Al Rahmun, 11 aylık oğlu Halaf Al Rahmun ile birlikte evinden kaçırıldıktan sonra tecavüze uğramış, ardından oğlu ile birlikte vahşice katledilmişti.

Emniyette sorguları tamamlanan Birol K. ve arkadaşı Cemal B. ifadelerinin tamamlanmasının ardından Kaynarca Adliyesi’ne sevk edildi.

Sakarya’da 9 aylık kadın ile oğlunu öldüren zanlıların adliyeye sevk edildiğini öğrenen vatandaşlar adliyenin önünde toplandı. Yaklaşık 300 kişi adliyenin demir kapısını zorlayıp içeri girmek istedi.

Adliyedeki işlemlerin ardından iki zanlı tutuklandı.

Mesaide ‘eşi ile tartıştılar’ iddiası

Vahşetin zanlıları olan Birol K. ve Cemal B.’nin Emani Al Rahmun’un eşi Halid Al-Rahmun’la ilçedeki bir tavuk kesimhanesinde birlikte çalıştıkları öğrenildi.

Al Rahmun’un ve bebeğinin öldürüldüğü geceden önce ise kesimhanede Suriyeli kadının eşi ile iki saldırganın ‘kimin daha fazla çalıştığı konusunda’ tartışma yaşadıkları ve bu nedenle mesaiden erken ayrıldıkları belirtildi. Kaynarca ilçesindeki Birlik mahallesinde Birol K. ve Cemal B., Halid Al-Rahmun’un evine kapıyı levyeyle kırarak girdiği öğrenildi. İki kişi, Al-Rahmun’un 20 yaşındaki dokuz aylık hamile eşi Emani Al Rahmun ile 11 aylık oğlu Halaf Al Rahmun’u kaçırdı. Ormanlık alanda Emani Al Rahmun’a tecavüz edip öldüren iki adam, daha sonra 11 aylık çocuğu da öldürdü.

İdlib’e gönderilecekler

Öldürülen Emani Al Rahmun ile oğlu Halaf Al Rahmun’un cenazeleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Anne-oğulun cenazesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne ait araçla Adapazarı’na getirilecek. Cenazeler yarın ilçe merkezindeki Orhan Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Suriye’nin İdlib kentine gönderilecek.