Şaka gibi ama değil: Binali Yıldırım'dan CHP'ye "dini istismar" tepkisi

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Bayburt'ta düzenlediği 'Evet' mitinginde CHP'nin referandum şarkısına ve Baykal'ın sözlerine yüklendi.

Şaka gibi ama değil: Binali Yıldırım'dan CHP'ye

16 Nisan başkanlık referandumu öncesi ‘Evet’ cephesinde kampanya süreci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda Kuran’dan ayetler okuması, AKP’nin camileri miting alanlarına çevirmesi ve imamların vaazlarında propaganda yapması gibi seri şekilde din istismarlarıyla devam ederken Başbakan Binali Yıldırım CHP’yi “kutsalı istismar” etmekle suçladı.

Partisinin Bayburt’ta düzenlediği ‘Evet’ mitinginde konuşan Yıldırım, CHP’ye referandum kampanyasındaki şarkısında “kutsalı istismar ettiğini” söyleyerek tepki gösterdi.

Yıldırım konuşmasında CHP’nin şarkısı için “Şimdi bir şarkı yapmışlar, ‘İnşallah, maşallah, Allah Allah’la doldurmuşlar.” derken, Deniz Baykal’ın “bu kadar yetkiyle peygamberi bile bozarsın” ifadeleri için de “Bir yandan kutsalı istismar edeceksin, bir yandan saygısızlık yapacaksın. Peygamberimizin adını ağzınıza almayı bırakın” diye konuştu.

İşte Yıldırım’ın konuşmasından bazı satırbaşları:

“Biz Türkiye genelinde güçlü bir evet çıkacağını görüyoruz, buna inanıyoruz. Bayburt’ta MHP’ye, BBP’ye gönül vermiş tüm kardeşlerimiz evet diyecek. İstiyoruz ki kardeşliğimiz zarar görmesin, huzurumuz daim olsun. Darbe diye bir tehdit artık Türkiye’de olmayacak. Yargı, mahkemeler hem bağımsız hem de tarafsız olacak. Kılıçdaroğlu, kendisi bile neye hayır dediğinin farkında değil. Bu anayasa değişikliğine evet demek için yüzlerce sebep var ama hayır diyenlerin söyleyeceği tek bir neden yok. Ana muhalefet salon salon geziyor ama kendisi bile niye hayır diyeceğinin farkında değil çünkü metni okumamış.

“Peygamberin adını ağzınıza almayın”

CHP’nin önceki genel başkanı bir konuşma yapıyor, konuşma baştan aşağı ofsayt, öyle bir laf etti ki çok üzüldüm. CHP’nin önceki genel başkanının ağzından çıkanı kulağı duymuyor, Peygambere saygısızlık yapıyor, Hz Peygamberi ağzınıza almayın.

“Avrupa ‘hayır’ demek için dillerini değiştirdi”

16 Nisan’dan sonra milletten yetki alamayan hiç kimse iktidar olamayacak darbe heveslileri avucunu yalayacak, birileri bu yüzden haddi aşan ifadeler kullanıyor. PKK, Kandil’de Avrupa’da açıklamalar yapıyor ve evet çıkarsa biz biteriz diyor. Avrupa hayır demek için dillerini değiştirdi, gazetelerini Türkçe çıkarıyor, bu sayede Türkçe de öğreniyorlar.”