Şaibeli sonuçların ardından AKP Genel Merkezi Erdoğan için hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan referandum sonuçlarının ardından AKP'ye dönüyor.

Şaibeli sonuçların ardından AKP Genel Merkezi Erdoğan için hazırlanıyor

Referandumun şaibe karışan sonuçlarının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partiyle resmi bağı kurulacak. Daha sonra yapılacak kongreyle genel başkan unvanını yeniden alması beklenen Erdoğan’ın salı günleri AKP’nin grup toplantılarında konuşacağı belirtiliyor.

AKP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Erdoğan’a parti üyeliği teklifinin 27-28 Nisan tarihleri arasında yapılacağı duyurulmuştu.

Hürriyet’ten Nuray Babacan‘ın haberine göre, Erdoğan’ın hem çalışma sistemi hem de çalışma mekanları değişecek. Erdoğan, genel başkan olduktan sonra partinin TBMM’de yapılan grup toplantılarına her salı günü başkanlık edecek ve haftalık konuşmalarına yeniden dönecek. TBMM’de kullanacağı yeni odası da son tadilatla hazır hale gelecek. Erdoğan, genel merkezdeki odasına da dönecek. AKP’nin 8’inci katı yeniden dizayn edilecek. Erdoğan’ın Beştepe’de birlikte çalıştığı özel kalemi ve danışmanları genel merkeze taşınacak. Bazı kadrolar, sürekli genel merkezde görev yapacak. Partinin MKYK ve MYK gibi düzenli çalışan kurullarını da Erdoğan yönetecek. Erdoğan’ın haftanın bir gününü genel merkezde geçireceği belirtiliyor.