Sağlık Bakanı Akdağ'dan Zaharova yorumu: Gerçekten kullanmış mı bu sözleri?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova'nın Türkiye'ye tepki açıklamasına "İnşallah böyle bir gaflette bulunmamıştır" diye yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Akdağ'dan Zaharova yorumu: Gerçekten kullanmış mı bu sözleri?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova’nın Suriye’de kimyasal gazlı saldırı iddialarıyla ilgili Türkiye’ye tepki açıklamasına “İnşallah böyle bir gaflette bulunmamıştır” diye yanıt verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında gazetecilerin Türkiye’den gelen ‘Han Şeyhun saldırısında sarin gazı kullanıldığı kesinleşti” açıklamasıyla ilgili sorusuna “Han Şeyhun’daki olayla ilgili tespitleri Türkiye değil, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) yapmalı” yanıtını vermişti.

“İnşallah söylememiştir”

Bakan Recep Akdağ, Zaharova’nın sözlerine ilişkin “Gerçekten kullanmış mı bu sözleri?” derken, “İnşallah böyle bir gaflette bulunmamıştır” ifadelerini kullandı.

Akdağ’ın açıklaması şöyle:

“Ben basından duydum, inşallah söylememiştir. Böyle bir gaflette bulunmamıştır. Çünkü basından duyduğumuz için gerçekten kullanmış mı bu sözleri bilemem. Biz Türkiye olarak zalimce, vahşice saldırıdan sonra kucak açtığımız Suriyeli kardeşlerimizin tedavilerini yaptık. Tedavilerini yaparken içlerinden hayatlarını kaybedenler oldu. Bu işleri hiç bilmeyenler bile şunu bilirler. Bir sağlık kuruluşu hastalarını aldığı zaman ya da vefat edenleri aldığı zaman, bunu adli tabiplikle birlikte değerlendirir, meselenin adını koyar, koymak zorundadır. Vazifesidir. Dolayısıyla biz bu vazifeyi yerine getirdik. Bu vazifeyi yerine getirmemiz ve hızlı biçimde yerine getirmemiz gerekiyordu. Ayrıca hem dünya sağlık örgütünden hem de kimyasal silahları yasaklama örgütünden gözlemcileri de çağırdık. Bunu dünyanın bir an önce bilmesi, öğrenmesi ve tedbir alması gerekiyor. Biz de elimizden gelen en hızlı biçimde yaptığımı içinde çok mutluyuz.”