Sabahattin Ali Kültür Merkezi açılıyor

İstanbul Maltepe'de Sabahattin Ali Kültür Merkezi adıyla yeni bir merkez açılıyor. 

Sabahattin Ali Kültür Merkezi açılıyor

İstanbul Maltepe’de uzun süredir hazırlıkları ve çalışmaları süren Sabahattin Ali Kültür Merkezi 30 Eylül tarihinde (bugün) kapılarını açıyor.

Gericiliğin her yeri kapladığı bir zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Sabahattin Ali Kültür Merkezi, Maltepe’de yeni bir kültürel merkez olarak halkla buluşuyor.

Girişimin öncüleri, “Mahalle halkı olarak dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızla herkese faydası olacak bir iş yapmaya çalıştık. Sabahattin Ali’ye duyduğumuz sevgi nedeni ile onun adını da yaşatmak istedik. Mahallelinin sanatçılarla buluşabilmesi ve gençlerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için çalışacağız. Burası kar amacı olmayan herkese açık bir yer. Her işi birlikte yapmak istiyoruz, ilgi duyan herkesi açılışımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Aydın ve sanatçıların katılımı ile gerçekleşecek açılışı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yapacak. Sabahattin Ali’nin bugün Bulgaristan sınırları içinde kalan memleketi Eğridere’nin (Ardino) belediye başkanı ise açılışa onur konuğu olarak katılacak.