Sabahattin Ali Kültür Merkezi açıldı

Sabahattin Ali Kültür Merkezi açılışını gerçekleştirdi.

Sabahattin Ali Kültür Merkezi açıldı

Sabahattin Ali Kültür Merkezi, İstanbul Maltepe’deki Altıntepe semtinde açılışını gerçekleştirdi.

Açılış günü olarak Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin doğum günü olan 30 eylül seçildi. 2016 yılından itibaren Siyaset Akademisi olarak faaliyet gösteren akademi dernekleşti. Müzik dinletisiyle açılan program Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın konuşmasıyla devam etti.

Açılış için özel olarak gelen konuklar da vardı. Sabahattin Ali’nin doğum yeri olan Eğridere  (şimdiki ismiyle Ardino) Belediye başkanı Resmi Murad açılışa bizzat katıldı ve Eğridere Belediye başkanı olarak bir Sabahattin Ali portresi hediye etti, yaptığı konuşmada iki halkın ortak değeri olan Sabahattin Ali’nin değerlerini yaşatmanın önemini vurguladı.

Açılışa katılan bir başka isim de İlyas Salman’dı. İlyas Salman da konuşmasından sonra Ahmed Arif’in Akşam Erken İner Mapushaneye şiirini okudu.

İlyas Salmanın konuşmasından sonra Siyaset Akademisine verdikleri katkılarından dolayı Beran Soysal, Irmak Ildır, Serhat Kıcır, Barış Zeren, Devrim Uygun, Orkun Saip Durmaz, Nuray Yenil, Evrim Saldıran ve yazarlar sendikası başkan yardımcısı Müslüm Çelik’e plaketleri verildi.

Açılış müzik dinletisiyle sonlandı.