Buz hokeyinde Rusya'ya 42-0, Fransa'ya da 10-0 yenilen Türkiye veda etti

Türkiye, A Grubu'ndaki son maçında Fransa'ya 10-0 yenilerek organizasyona veda etti.

Buz hokeyinde Rusya'ya 42-0, Fransa'ya da 10-0 yenilen Türkiye veda etti

Erzurum’da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017) erkekler buz hokeyinde Türkiye, A Grubu’ndaki son maçında Fransa’ya 10-0 yenildi ve organizasyona veda etti.

Buz Hokeyi Arena’da oynanan maçta Türkiye, ilk periyodu 4-0 geride tamamlarken, ikinci çeyrek sonunda skor 7-0’a geldi. Son periyotta kalesinde 3 gol daha gören milli takım müsabakadan 10-0 yenik ayrılarak, turnuvaya da havlu atmış oldu.

Milliler Pazartesi günü Rusya Milli Takımı ile oynadığı turnuvanın ilk maçından da 42-0’lık bir mağlubiyetle ayrılmıştı.

Federasyon Başkanı: Tecrübe kazandık

Karşılaşmayı izleyen Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “İlk maçımızı buz hokeyinde dünya ikincisi olan Rusya ile yaptık. Ardından dünya sıralamasında ilk 16 içinde yer alan Fransa ile karşılaştık. İki maçımızı da kaybettik ama oynadıkça bu çocuklar daha iyiye gidecek” ifadelerini kullandı.

Akay, Rusya maçı sonrası sosyal medyada yer alan eleştiriler nedeniyle oyuncuların çok üzüldüğünü dile getirerek, şunları söyledi:
“Sporcularımız maç yaparak gelişecek. Milli takımlarımıza sahip çıkmamız lazım. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu oyuncularımızı ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, oyuncularımızı aradı ve destek verdi. Sosyal medyadaki eleştiriler çocuklarımızı kamçıladı. A ve 20 Yaş Altı Milli Takımı oyuncuları, çocuklarımızı arayıp destek verdi. Bu maçlar çocuklarımıza tecrübe kazandırdı.”