Rusya'dan Trump'a Suriye yanıtı: Sonuçlarını hesaplamalı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'de 'güvenli bölgeler' oluşturacağını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'a yanıt verdi.

Rusya'dan Trump'a Suriye yanıtı: Sonuçlarını hesaplamalı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye’de ‘güvenli bölgeler’ oluşturacağınısöyleyen ABD Başkanı Donald Trump’a yanıt verdi. Peskov, ‘ABD yönetiminin böyle bir adımın tüm olası sonuçlarını hesaplaması gerektiğini’ belirtti.

Sputnik‘in haberine göre Peskov düzenlediği basın toplantısında, Trump’ın Suriye’de oluşturacağını söylediği güvenli bölgeler konusunda Rusya’ya danışıp danışmadığı yönündeki bir soruya, “Hayır, Amerikalı partnerlerimiz bize danışmadı. Bu, kendi aldıkları bir karar” yanıtını verdi.

Peskov, “Bu planın, göçmenlerle ilgili durumu daha kötü hâle getirmemesi önemli. Fakat muhtemelen tüm olası sonuçların hesaplanması gerekiyor” diye ekledi.

Trump Amerikan ABC televizyonuna verdiği demeçte, AB’nin Ortadoğu’dan milyonlarca göçmen kabul ederek büyük bir hata yaptığını söylemiş ve “Aynı şeyin burada da yaşanmasını istemiyorum. Suriye’de mutlaka güvenli bölgeler oluşturacağım.” demişti.