Rusya'dan PYD savunması: Bu Kürtler Türkiyeli değil Suriyeli

Rusya, Suriye Halkları Kongresi'ne Demokratik Birlik Partisi'nin de (PYD) davet edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Rusya'dan PYD savunması: Bu Kürtler Türkiyeli değil Suriyeli

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya’da düzenlenecek Suriye Halkları Kongresi’ne PYD’nin de davet etmelerine AKP’den gelen tepkiye yanıt verdi. Bogdanov tepkileri PYD’nin tüm taraflarının ‘Suriyeli’ olduğu hatırlatmasıyla yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konu ile ilgili iktidarın tepkisini “PYD ve YPG’li olmayan Kürtlerin davet edilmesinde sorun görmüyoruz ama PYD/YPG terör örgütüdür.” diyerek ifade etmişti.

Sputnik‘in aktardığına göre, gazetecilere konuşan Bogdanov “Türk partnerlerimizle her zaman görüşme halindeyiz. Zira Demokratik Birlik Partisi’nin tüm taraflarının ve Suriye’deki diğer Kürt kuruluşlarının Suriyeli olduğu düşüncesinden hareket ediyoruz. Bu Kürtler, Suriye’nin vatandaşı, Türkiye’nin değil. Bu nedenle bu ayrımın yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Tüm gruplar yer almalı”

Bogdanov “Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne ülkedeki Kürtler, Araplar ve farklı mezheplerin temsilcileri de dahil tüm etnik ve mezhep gruplarının yer almasından yanayız” ifadelerini de kullandı.

Bogdanov ayrıca Kongre’nin tek seferlik bir etkinlik olup olmayacağı yönünde de henüz bir karar alınmadığını da belirtti.