Rusya'dan İdlib açıklaması: Militanlara ait kimyasal silah deposu vuruldu

Suriye'nin İdlib kentinde cihatçılara ait bir kimyasal silah deposunun vurulduğu belirtildi.

Rusya'dan İdlib açıklaması: Militanlara ait kimyasal silah deposu vuruldu

Suriye’de cihatçıların kontrolündeki İdlib kentine Rusya ve Suriye güçlerinin kimyasal saldırıda bulunduğu iddia edilirken, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İdlib’de Suriye uçaklarının saldırısı sonucu, cihatçılara ait bir kimyasal silah deposunun vurulduğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib’de gerçekleşen ve çeşitli kaynaklar tarafından Rusya’nın ya da Suriye’nin kimyasal saldırısı olarak gösterilmeye çalışılan olaya ilişkin açıklama yaptı.

“Kimyasallar Irak’a sevkediliyor”

Sputnik‘in aktardığına göre, Konaşenkov, Suriye’nin İdlib kentinde, cihatçı militanların ürettiği kimyasal silahları içeren bir mühimmat deposunun Suriye ordusuna ait uçaklar tarafından vurulduğunu belirtti.

Hava saldırısı, İdlib’in Han Şeyhun bölgesinde militanlara ait en büyük silah depolarından birisine yönelik olarak gerçekleşti. Konaşenkov, deponun zehirli gazların üretimi ve saklanması amacıyla kullanıldığını söyleyerek, kimyasalların Irak’a sevkedilmekte olduğunun, Irak’ta bu gazların kullanıldığının uluslararası örgütler ve Irak tarafından da teyit edildiğinin altının çizdi.

“Halep’tekilerle aynı”

Açıklamaya göre, Han Şeyhun’da kimyasal saldırıya maruz kalan sivillerde görülen bulgular, Halep’te görülenlerle aynı.

İdlib’de yaşanan ölümlerin Rusya ya da Suriye hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen kimyasal bir saldırı olduğu ileri sürülmüştü. Rusya’dan yapılan açıklamada bölgede Rus uçaklarının hava saldırısı gerçekleştirmediği belirtilirken, Suriye ordusu ise kimyasal silahlara sahip olmadığını hatırlatmıştı.