Rusya'dan Erdoğan'ın 'Esed teröristtir' sözüne yanıt

Rusya'dan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad için kullandığı ağır sözlere yanıt geldi.

Rusya'dan Erdoğan'ın 'Esed teröristtir' sözüne yanıt
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad için ‘Devlet terörü estirmiş bir teröristtir’ ifadesini kullanmasının hukuki bir temele oturmadığını söyledi.

Zaharova konuyla ilgili soru karşısında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Suriye Devlet Başkanı (Beşar) Esad için ‘terörist’ demesine gelirsek, Suriye, hükümet temsilcileri BM’de bulunan bir ülke, bu temsilciler BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye hükümetini temsil ediyor. Dolayısıyla bunun (Erdoğan’ın açıklaması) herhangi bir hukuki temeli yok. Bunlar asılsız açıklamalar. Bunun için herhangi ek bir değerlendirme ya da argümana da gerek yok.

 Erdoğan dün Tunus Cumhurbaşkanı El Sibsi ile ortak düzenlediği basın toplantısında Suriye lideri için şunları söylemişti: “Suriye’de ise Esed’le yürümek mümkün değildir. Bir milyona yakın vatandaşını öldürmüş biriyle nasıl olacak da birlikte yürüyeceğiz? Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir. Bunu söylersek 1 milyona yakın öldürülmüş olan Suriyeli’ye haksızlık yapmış oluruz. İdlib ortada Afrin ortada bölgede kan gövdeyi götürüyor. Orada neden şuan koalisyon güçleri var. Biz neden oradayız? Bütün sebebi Suriye’de huzurun olmaması. Esed’le de bu huzur oraya gelmez. Suriye halkı kendi geleceğine yönelik kararı vermelidir.”