Rusya'dan ABD'ye: Yaptırımlara cevap vereceğiz

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin yeni yaptırımlarını karşılıksız bırakmayacaklarını söyledi.

Rusya'dan ABD'ye: Yaptırımlara cevap vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov da dahil 5 kişiyi daha yaptırım listesine dahil etmesini karşılıksız bırakmayacaklarını söyledi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova “Her şey gülünç derecede garip. Zira hiçbir gerçek dayanak noktası yok. Ne yazık ki bu adımlara karşı cevap vereceğimiz yönündeki tavrımızı yeniden göstermek durumundayız. Her zaman yaptığımız ve vurguladığımız gibi, bu bizim seçimimiz değil” ifadelerini kullandı.

Rusya’ya yönelik yaptırımlarını genişleten ABD 5 Rus vatandaşını daha yaptırım listesine eklemiş, insan haklarıyla ilgili Magnitsky Yasası uyarınca yaptırıma tabi olan 5 isim arasında Çeçen lider Ramazan Kadirov’un da olduğu öğrenilmişti.

MAGNİTSKY YASASI NEDİR?

ABD’nin ‘insan haklarını ihlal edenleri’ hedef almak iddiasıyla yürürlüğe soktuğu Magnitsky Yasası kapsamında bugüne kadar 49 Rus vatandaşına yaptırım açıklandı. Yaptırımla birlikte bu kişilerin ABD’deki mal varlıkları donduruluyor ve ABD’ye seyahatleri engelleniyor. Yasa kapsamında, ABD vatandaşlarının yaptırım listesindeki kişilerle iş ilişkileri kurması da yasaklanıyor. Magnitsky Yasası 2016’da genişletilerek sadece Rusya değil, diğer ülkelerde insan haklarını ihlal edenleri de kapsar hale geldi. Trump yönetiminin ilerleyen günlerde yeni isimler açıklaması bekleniyor.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/21/abdnin-yaptirim-listesine-ekledigi-kadirov-konustu-zavalli-amerikalilar/