Rusya'dan ABD'ye: Nükleer silahları bölgeden çekin

Ulyanov, ABD'nin şimdilerde Avrupa'da 200 hava bombası olduğunu belirterek, Moskova'nın Washington'ı bölgedeki nükleer silahlarını çekmeye çağırdığını söyledi.

Rusya'dan ABD'ye: Nükleer silahları bölgeden çekin

Rusya Dışişleri Bakanlığı Silahlanma Kontrol Dairesi Başkanı Mihail Ulyanov, ABD’nin şimdilerde Avrupa’da 200 hava bombası olduğunu belirterek, Moskova’nın Washington’ı bölgedeki nükleer silahlarını çekmeye çağırdığını söyledi.

Air Force Times gazetesinde yayımlanan, ABD’nin Norveç ve İzlanda üslerinde bulunan askeri yapı ve tesislerini yenilemek için 214 milyon dolar harcamayı planladığı yönündeki haberin ardından Moskova’dan açıklama geldi.

“ABD’nin hala Avrupa’da nükleer silahları var”

Gazetecilere konuşan Ulyanov “Rusya tüm nükleer silahlarını kendi sınırları dahiline çekti. Bunun ABD tarafından da çoktan yapılmış olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak Washington’ın hâlâ Avrupa’da nükleer silahları var. Yaklaşık 200 hava bombası mevcut” dedi.

Ulyanov açıklamalarına şöyle devam etti: “Çok sayıda emekli ABD askerine göre, bu silahları da yıkıcı güçlerin azaltılmasında kullanım için daha uygun hale getirecek şekilde modernize etmeyi planlıyorlar. Eğer bu çerçevede asıl planladıkları Avrupa’daki nükleer silahlarının sayısını arttırmaksa, bu durum yalnızca durumu daha da kızıştırır.”