Rusya'dan ABD'ye KDHC uyarısı

Rusya, ABD'yi KDHC'ye yönelik askeri bir adım atmaması konusunda uyardı

Rusya'dan ABD'ye KDHC uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’yi Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne (KDHC) dönük askeri adım atmaması konusunda uyardı.

DW Türkçe’deki habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ABD’nin “sonuçlar kestirilemeyecek her türlü askeri adımdan kaçınılması gerektiğini” ifade etti. Görüşmede aynı zamanda ABD’nin KDHC’ye yönelik yaptırımların sertleşmesinin, “fayda sağlamayacağı” ve “tehlikeli” olacağı da dile getirildi.

Trump: “Tüm seçeneklerimiz masada”

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda KDHC’ye dönük askeri operasyon sinyalini vermişti. Bununla birlikte, ABD ve Güney Kore, yıllık gerçekleştirdikleri olağan askeri tatbikatın bitmesinin hemen ardından Güney Kore üzerinde “planlanmamış” bir tatbikat daha gerçekleştirmiş ve bu tatbikata ABD’nin Guam bölgesinden kalkan B-1 Lancer tipi iki uzun menzilli bombardıman uçağı ile Japonya’daki üssünden havalanan F-35B tipi dört savaş uçağı da katılmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2017/08/11/trump-dozu-arttiriyor-silahlarimiz-yuklu-hedeflerine-kilitli/