Rusya'dan ABD dış politikalarına açıktan karşı çıkış

BM'de konuşan Rusya, diplomatik bir şekilde ABD'nin dış politikalarını karşısına aldı

Rusya'dan ABD dış politikalarına açıktan karşı çıkış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin ev sahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye ve KDHC’ye yönelik saldırgan politikalarını diplomatik bir şekilde karşısına alan açıklamalarda bulundu.

“Kore Yarımadası’nda savaş başlatılması kabul edilemez”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulu’nda yaptığı “Kuzey Kore’yi tamamen yok ederiz” açıklaması hakkında konuşan Sergey Lavrov, “Karşılıklı devam eden tehditler ve Kore Yarımadası’nda savaş başlatılması kabul edilemez. Öfkeyi yatıştırmak zorundayız” diye konuştu.

Lavrov aynı zamanda ABD ve KDHC arasındaki karşılıklı tehditkar söylemleri “anaokulu çocukları kavgası” olarak tanımladı.

“Suriye’nin bölünmesine asla izin vermeyiz”

Suriye konusunda da konuşan Rusya Dışişleri Bakanı, Rusya’nın Suriye konusundaki önceliklerinin terör faaliyetlerine son vermek olduğunu ve bu hususta ABD ve Rusya’nın işbirliği içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasının devamında, “Suriye’nin bölünmesine asla izin vermeyiz, Suriye’nin bölünmesi tüm Ortadoğu’yu etkiler” diyerek Rusya’nın “kırmızı çizgisini” belirtmiş oldu