Rusya'da gerici kampanya: "Lenin'in heykelleri sökülsün"

Lenin'in Kızıl Meydan'daki mezarının kaldırılması ve Rusya'daki yerleşim yerlerindeki Lenin heykellerinin sökülmesi çağrısında bulunuldu.

Rusya'da gerici kampanya:

Rus Ortodoks Kilisesi’nin kolu olan Rus Yurtdışı Ortodoks Kilisesi, Sovyet Devrimi’nin lideri Lenin’in Moskova’nın merkezi Kızıl Meydan’daki anıt mezarının kaldırılması ve Rusya’daki yerleşim yerlerindeki Lenin heykellerinin sökülmesi çağrısında bulundu.

Rus Yurtdışı Ortodoks Kilisesi Ruhani Kurulu’nun 1917 devrimlerinin yüzüncü yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Rus halkının Tanrı ile barışmasının yollarından biri, Kızıl Meydan’ın 20. Yüzyılın en büyük baskıcısı ve zalimi olan kişinin kemiklerinden temizlenmesi ve onun şerefine dikilen anıtların kaldırılması olabilir. Aynı şekilde, onun adını taşıyan ve tarihsel adlarından mahrum kalmış olan şehirlerden ve caddelerden onun isminin kaldırılması gerekir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Rusya’nın bundan yüz yıl önceki “baş döndürücü gelişiminin Batılı ülkeler tarafından organize edilip desteklenen devrimle durdurulduğu” ileri sürüldü.

Sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya mücadelesinin en ileri deneyimi olan SSCB’nin tarihsel mirasına her ne kadar gericiler saldırıyor olsa da, son zamanlarda Rusya’da yapılan anket sonuçlarına göre,” Rus halkının yaşadığı en büyük utancın” %33 oyla SSCB’nin yıkılması olarak görülüyor.