Rusya ile S-400 anlaşmasından sonra ABD: Endişeliyiz

Pentagon, Türk makamlarına Rusya ile imzalanan S-400 füze savunma sistemleri sözleşmesinden duyduğu endişeleri iletti. Ankara ve Moskova’nın S-400 sözleşmesinin imzalandığını açıklamasının ardından Sputnik‘e konuşan Pentagon Sözcüsü Johnny Michael, “Muhtemel S-400 alımına ilişkin endişelerimizi Türk yetkililere ilettik. Türkiye’yi bölgedeki tüm tehditlere karşı savunmak için en iyi seçenek, NATO sistemleriyle bir arada çalışabilecek füze savunma sistemidir” dedi.... View Article

Rusya ile S-400 anlaşmasından sonra ABD: Endişeliyiz

Pentagon, Türk makamlarına Rusya ile imzalanan S-400 füze savunma sistemleri sözleşmesinden duyduğu endişeleri iletti.

Ankara ve Moskova’nın S-400 sözleşmesinin imzalandığını açıklamasının ardından Sputnik‘e konuşan Pentagon Sözcüsü Johnny Michael, “Muhtemel S-400 alımına ilişkin endişelerimizi Türk yetkililere ilettik. Türkiye’yi bölgedeki tüm tehditlere karşı savunmak için en iyi seçenek, NATO sistemleriyle bir arada çalışabilecek füze savunma sistemidir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul’a dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Rusya’dan S-400’lerin alınması için imzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kapora da verildi” demişti.