Rusya Deyr ez Zor'a son 24 saatte 182 hava saldırısı düzenledi, 34 cihatçı öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Deyr ez Zor'da IŞİD'in komuta merkezinin vurulduğunu ve Irak'ın batısından Suriye'ye giren 34 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurdu.

Rusya Deyr ez Zor'a son 24 saatte 182 hava saldırısı düzenledi, 34 cihatçı öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Deyr ez Zor’da IŞİD’in komuta merkezinin vurulduğunu ve Irak’ın batısından Suriye’ye giren 34 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurdu.

Konaşenkov, “10 Ekim’de Rus jetleri IŞİD’in Irak’ın batısından Deyr ez Zor’a giren militanlarına karşı operasyonlarına devam etti. Son 24 saatte teröristlere yönelik 182 hava saldırısı düzenlendi” dedi.

Konaşenkov “Hatla yerleşim biriminde IŞİD’in komuta merkezi ve Irak’ın batısından örgütü güçlendirmek için gelen 3 terörist grubu vuruldu. Olayda 34 militan, yüksek kalibreli silahlar yüklü 5 arazi aracı, 2 mühimmat dolu araç imha edildi” ifadelerini kullandı.

 

“Mayadinde 70 militan öldürüldü”​

Konaşenkov, Mayadin’deki bir müstahkem mevkiye gerçekleştirilen saldırılarda da 70 militanın öldürüldüğünü şöyle aktardı:”Mayadin’deki saldırılarda 50 militan öldürüldü. Yeraltı tünellerinde ise 30 militan daha kaldı. 40 dakika sonra sevk edilen Su-34’ler ile bölgedeki bu noktaya 14 saldırı daha gerçekleştirildi ve teröristlerin tahliyesi için gelen yaklaşık 20 militan daha öldürüldü.”
Konaşenkov söz konusu noktada yeraltı ağır silah ve tank mühimmatı deposunun da bulunduğunu kaydetti.

Konaşenkov, mevzinin insansız hava araçlarıyla (İHA) tespit edildiğini ve öldürülen militanların çoğunun Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri ve Cezayir’den olduğunu da ifade etti