Rusya açıkladı: Türkiye S-400 bataryalarını satın aldı

Rusya, Türkiye'nin 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını satın aldığını resmen açıkladı.

Rusya açıkladı: Türkiye S-400 bataryalarını satın aldı

Rus savunma sanayi şirketi Rostech’in başkanı Sergey Çemezov, Türkiye’nin Rusya’dan 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıkladı.

Sputnik’in aktardığına göre, Kommersant gazetesine konuşan Çemezov, S-400 sevkiyatını öngören anlaşmanın maliyeti ile ilgili soruyu yanıtlayarak,Türkiye’nin 4 adet S-400 bataryasını aldığını doğruladı ve bunlar için 2.5 milyar dolar ödediğini belirtti.

Çemezov, Rusya’dan Türkiye’ye S-400 füze sistemlerinin teslimatına Mart 2020’de başlayacağını açıkladı.

“TÜRKİYE BAŞVURAN İLK NATO ÜLKESİ”

Kommersant muhabirinin, “Soru jeopolitik: Rusya’nın Türkiye’ye S-400 Triumf savunma füzeleri sistemi satmasındaki çıkarı nedir?” sorusuna, Başkan Putin’e en yakın isimlerden olan Sergey Çemezov şu karşılığı verdi:

“Türkiye, S-400 füzeleri satın almak için başvuran ilk NATO ülkesi.”

Füze sisteminin satış şartları ile ilgili bir soruya ise Çemezev, “Rusya ve Türkiye maliye bakanlıkları görüşmeleri sonuçlandırdılar. Sadece son belgelerin onayı kaldı. Şunu söyleyebilirim, kontrat bedelinin yüzde 45’ini Türkiye avans olarak ödeyecek. Yüzde 55’i ise Rusya’nın vereceği kredi olacak. İlk teslimatın 2020 martında yapılması planlanıyor” diye cevap verdi.