Rusya: ABD, sığınmacı kampında "Yeni Suriye Ordusu"nu eğitiyor

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’li uzmanların Suriye’nin Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında militan devşirdiğini açıkladı.

Rusya: ABD, sığınmacı kampında

Rusya: ABD, Haseke’deki sığınmacı kampında militan eğitiyor

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’li uzmanların Suriye’nin Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında militan devşirdiğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, ABD’li uzmanlar, aralarında IŞİD’lilerin de bulunduğu “Yeni Suriye Ordusu” isimli yeni bir silahlı örgüte eğitim verdiğini açıkladı. Militanlar eğitildikten sonra, Suriye Ordusu ile savaşması için ülkenin güneyine gideceği belirtildi.

400’lüsünün IŞİD’li olmak üzere 750 militanın Haseke’deki sığınmacı kampından devşirildiği iddia ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

“ABD’nin IŞİD’i yok etme konusunda kararlı olduğuna dair açıklamalarına rağmen, uluslararası koalisyon, Suriye’de kalan militanlarla işbirliğine devam ediyor. ABD’li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, Haseke’deki sığınmacı kampında en az 6 aydır farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve ‘Yeni Suriye Ordusu’ isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor. Evlerine dönen sığınmacıların açıklamalarına göre ABD’li eğitmenlerin hazırlıkların bitmesinin ardından, hükümet güçleri ile savaşması için Suriye’nin güneyine gönderilecek.”