Rusya: ABD, IŞİD'e istihbarat sağlıyor olabilir

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konşenkov'dan ABD ile ilgili kritik açıklama

Rusya: ABD, IŞİD'e istihbarat sağlıyor olabilir

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konşenkov, IŞİD’in ABD’nin kontrolünde olan bölgelerden Suriye Ordusuna yaptığı saldırılarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konşenkov yaptığı açıklamada, IŞİD’in Suriye Ordusu mevzileriyle ilgili istihbaratı Amerikalılardan elde etmiş olabileceğini ifade etti.

Konaşenkov, “Teröristler bu bilgileri sadece hava istihbaratı sayesinde sağlayabilirlerdi. Bu bilgiler sabotaj için onlara büyük bir özenle aktarıldı” diye konuştu. “Bu saldırıların tümü Suriye-Ürdün sınırındaki ABD birliklerinin konuşlandığı el-Tanf’tan geliyor” diyen Konaşenkov sözlerini, “ABD’nin Suriye’de terörist gruplara verdiği destek, ülkedeki teröristlerin yok edilmesinin önündeki en büyük engel” diye devam ettirdi.

Hatırlanacağı üzere ABD, Suriye’deki askeri varlığının gerekçesi olarak “IŞİD’le mücadele” olduğunu iddia ediyor. Ancak bu iddianın esasında Suriye’de ve Ortadoğu’da ABD’nin emperyalist bir işgal girişiminin üzerini örtmek için kullandığı herkesin malumu.