Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov: '10 günde 2 bin 359 militan öldürdük'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, IŞİD ve El Nusra'nın son aylarda çok ağır darbeler aldığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov: '10 günde 2 bin 359 militan öldürdük'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, IŞİD ve El Nusra’nın son aylarda çok ağır darbeler aldığını söyledi.

IŞİD ve Fetih el Şam’ın (eski adıyla El Nusra Cephesi) son günlerde devam eden Suriye’nin batı ve doğu kesimlerine saldırma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, iki örgütün son birkaç ay içindeki en ağır darbeyi aldığını açıkladı.

Konaşenkov, “IŞİD ve Fetih el Şam’ın son günlerde devam eden Suriye’nin batı ve doğu kesimlerinde saldırı düzenleme girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. Teröristlerin Deyr ez Zor ve İdlib’deki Suriye mevzilerine zaman ve doğrultu bakımından koordineli olarak gerçekleştirdiği saldırılar Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin desteğiyle başarılı bir şekilde püskürtüldü ve tüm militanlar öldürüldü” dedi.

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin etkili eylemleri sonucunda IŞİD ve Fetih el Şam’ın muharebe kabiliyetine önemli bir darbe vurulduğunu kaydeden Konaşenkov, bunun son aylarda iki örgütün aldığı en büyük darbe olduğunu vurguladı.

’10 GÜNDE 2 BİN 359 MİLİTAN ÖLDÜRDÜK’

Öte yandan Konaşenkov, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin 19-29 Eylül tarihlerinde 2 bin 359 cihatçıyı öldürdüğünü, yaklaşık 2 bin 700 cihatçınınsa yaraladığını kaydetti.