Rus diplomata PYD mesajı: Bir daha olursa karşılık vereceğiz

Dışişleri Bakanlığı, Afrin'den açılan keskin nişancı ateşinde bir Türk askerinin hayatını kaybetmesi üzerine, Rus Maslahatgüzarı'nın bakanlığa davet edildiğini duyurdu.

Rus diplomata PYD mesajı: Bir daha olursa karşılık vereceğiz

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin PYD kontrolü altındaki Afrin kentinden Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez sınır karakoluna açılan keskin nişancı ateşinde bir Türk askerinin hayatını kaybetmesi üzerine, Rus Maslahatgüzarı’nın bakanlığa davet edildiğini duyurdu.

Rus diplomata, Türkiye’nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda (örgüte) misliyle karşılık verileceğinin iletildiği açıklandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu ayrıca, “(Rusya’daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya’dan adım atmasını bekliyoruz” dedi.

“Rusya sorumlu olduğu için…”

Reuters‘ın haberine göre, Müftüoğlu’nun açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

– Bu bölge YPG/PYD kontrolünde olduğu söylenen bölge; ancak Rusya ile anlaşma çerçevesinde bu bölgedeki ihlalleri izlemeden Rusya sorumlu olduğu için Rus maslahatgüzar çağrılmıştır.

– Rus maslahatgüzara Afrin’de Rus askeri unsurlarının yer almasına ilişkin husus hakkında görüşlerimiz tekrar aktarıldı.

– Türkiye ve Rusya arasında eşgüdüm sağlanması en geçerli yöntem olacaktır; bu görüşümüzü Rusya ile paylaşıyoruz.

– Kısıtlayıcı tedbirler Türkiye ile Rusya arasında ticaretin artırılması yönündeki ortak iradenin hayata geçirilmesi bakımından zorluklar yaratıyor.