RTÜK'ten Fox TV'ye 'Bakan Kaya' cezası

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi ile ilgili iddialarının ardından Fox TV’ye RTÜK’ten ceza geldi.

RTÜK'ten Fox TV'ye 'Bakan Kaya' cezası

Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sabah programında Aile ve Sosyal Politakalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşinde ByLock programı bulunduğu ve bu nedenle boşandıklarını öne sürdüğü açıklamalarının ardından Fox TV’ye RTÜK’ten ceza geldi.

Savcılık, Küçükkaya’nın ifadesini almak için program kaydının gelmesini beklerken, kayıt üzerinden inceleme yapan RTÜK, kanala “haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz” gerekçeleriyle ceza kesti.

Kesilen cezanın kanalın bir aylık reklam gelirinin yüzde 3’ü olduğu öğrenildi.

“Arkasındayım” demişti

Gazeteci Küçükkaya, haberle ilgili Bakan Kaya ve AKP cephesinden gelen tepkilerinden ardından, “Olayın özel hayata ilişkin kısmı nedeniyle bakandan, Fatma Betül Sayan Kaya’dan özür diliyorum, olayın bu kısmıyla ilgili. Ama haberimin özü konusunda takipte olduğumu da söylemek isterim” demişti.

Küçükkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya’nın avukatı aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine, “basın yoluyla kamu görevlisine hakaret” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama” suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma çerçevesinde avukatıyla Bakırköy Adalet Sarayı’nda da ifade verdi.