Rıza Sarraf'ın iddiaları sonrası Aktif Bank'tan açıklama

ABD’de mahkemede önce sanık sonra tanık sıfatıyla ifade veren Rıza Zarraf’ın itiraflarında adı geçen bir diğer banka olan, Çalık Grubu’na ait Aktif Bank’tan da açıklama geldi. Davada Sarraf’ın iddiaları yalanlanarak, “Bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlem gerçekleştirilmemiştir” denildi. Bankanın açıklaması şöyle:” “ABD’de görülmekte olan bir davada, bankamızın adı... View Article

Rıza Sarraf'ın iddiaları sonrası Aktif Bank'tan açıklama

ABD’de mahkemede önce sanık sonra tanık sıfatıyla ifade veren Rıza Zarraf’ın itiraflarında adı geçen bir diğer banka olan, Çalık Grubu’na ait Aktif Bank’tan da açıklama geldi.

Davada Sarraf’ın iddiaları yalanlanarak, “Bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlem gerçekleştirilmemiştir” denildi.

Bankanın açıklaması şöyle:”

“ABD’de görülmekte olan bir davada, bankamızın adı zikredilmiş ve buradan hareketle çeşitli mecralarda bankamız aleyhinde mesnetsiz iddialar ileri sürüldüğü görülmüştür.

Bankamız tarafından bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlem gerçekleştirilmemiştir.

2011 yılının ilk yarısında ABD Hazinesi OFAC (Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi) yetkilileri ile ticari riskler konusunda istişarede bulunulması akabinde bankamızın işlemleri şeffaflık ilkesinin bir gereği olarak uluslararası bir Bağımsız Denetim Kuruluşu’na özel olarak denetlettirilerek, sonuçları OFAC dahil tüm ilgililer ile paylaşılmıştır.

Dolayısıyla, bankamız geçmişte ve bugün gerek ulusal gerekse de uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde çalıştığından, dava neticesinde tarafımıza yöneltilebilecek herhangi bir negatif sonuç olmayacaktır.”