"Rıza Sarraf konuşursa her şey karışacak"

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, ABD’de tutuklu bulunan İran asıllı Türkiye vatandaşı iş insanı Rıza Sarraf’ın konuşması durumunda iktidar için her şeyin karışacağını söyledi.

ABD’de tutuklu bulunan İran asıllı Türkiye vatandaşı iş insanı Rıza Sarraf’ın konuşması durumunda iktidar için her şeyin karışacağını söyleyen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Umutluyum. Filmin sonuna geldik” dedi.

Gazete Karınca‘nın aktardığına göre HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP İzmir İl Örgütü’nün 2. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

“Konuşursa her şey karışır”

Türkiye’nin rehine durumuna düştüğünü vurgulayan Bilgen, “Türkiye’yi Amerika ziyaretinde Fethullah Gülen’i istiyor gibi gösterenler şimdilerde öğreniyoruz ki Reza Zarrab’ı kurtarmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar. Reza Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar. Reza Zarrab kendini kurtarmak için itirafçı olursa ne kadar bey efendinin ailesinin canının yanacağını biliyorlar” diye konuştu.

 

“Filmin sonuna geldik”

Bilgen, ayrıca HDP’nin üzerinde ağır bir yük olduğunu belirtirken, “Eğer hedefiniz büyükse yükünüz ağır olur” dedi ve şöyle devam etti:
“Yükünüz ağır ise elbette ödeyeceğiniz bedel biraz daha ağır olur. Umutluyum. Filmin sonuna geldik. Bizi, insan hakları savunucuları, gazetecileri akademisyenleri, eşbaşkanları, belediye başkanlarını rehine gibi görenler, rehine muamelesi yapanlar, kendi ülkesinin insanını Avrupa ile pazarlık haline getirmek isteyenler aslında kendileri rehine durumuna düştüler.”