Rıdvan'dan sonra Bahçeli de Deniz Gezmiş'e dil uzattı: Bir dönemin teröristi…

MHP liderli Devlet Bahçeli, Deniz Gezmiş hakkında skandal sözler söyledi.

Rıdvan'dan sonra Bahçeli de Deniz Gezmiş'e dil uzattı: Bir dönemin teröristi…

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi ile olan yakınlığı dillerde olan Fenerbahçeli eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, dün akşam katıldığı bir televizyon programda küstahça, “Ben Tayyip Erdoğan Bey’e baktığımda parkasız bir Deniz Gezmiş görüyorum. Deniz Gezmiş de, “Kahrolsun emperyalizm” diyordu, Erdoğan da emperyalistlerle mücadele ediyor” demişti.

Siyaseten yasaklı olduğu dönemde doğrudan ABD ile ilişkisi sayesinde siyasete yeniden atılan, ABD’nin Ortadoğu’ya yönelik olarak politikaları uygulamak üzere iktidara taşınan ve BOP’un eşbaşkanı olmakla övünen Recep Tayyip Erdoğan’ı hayatı boyunca emperyalizme karşı savaşarak geçirmiş ve son sözlerinde dahi “Yaşasın Marksizmin, Leninizmin yüce ideolojisi” diye haykıran devrimci Deniz Gezmiş’e benzetme hadsizliğini gösteren Rıdvan Dilmen’e, MHP lideri Devlet Bahçeli’den terbiyesizce bir tepki geldi.

Rıdvan Dilmen’in Deniz Gezmiş hakkında sarfettiği bu cahilce sözlere tepki gösteren Devlet Bahçeli, Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dönemin teröristinin özdeşi olarak takdim edilemez. Yalakalığa yakışmaz, Türkiye milletinden özür dilesin. Sahadaki şeytanlığı siyasete taşımasın.”