Rıdvan Dilmen: Sporda 'Allahu ekber' sesleri olmamalı

AKP'li spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş – Konyaspor maçına ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen: Sporda 'Allahu ekber' sesleri olmamalı

AKP’li spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor’daki programında Beşiktaş – Konyaspor arasındaki Süper Kupa mücadelesinde yaşananları değerlendirdi, ilginç açıklamalarda bulundu.

Stada “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” yazılı pankartın alınmamasını eleştiren Dilmen, “Allahu ekber sesleri falan bunlar olmamalı sporda. Bu hemen manipüle ediliyor” diye konuştu.

Dilmen, “Mustafa Kemel Atatürk’ü hepimiz seviyoruz. Ancak bunu siyasi malzeme olarak görmek her anlamda kötü. Çünkü o dünyanın en büyük lideri. Ben asla İzmir Marşı yasaklansın demem. Öyle bir ahlaksız adam değilim, asla yapmam. Ancak Allahu ekber sesleri falan bunlar olmamalı sporda. Bu hemen manipüle ediliyor. Özelllikle sosyal medyada gençlerimiz provokasyonlara dikkat etmeli.” dedi.

Sözlerinin devamında ‘birlik-beraberlik’ mesajı veren Dilmen, ‘Evet’ kampanyasına öncülüğünü ve zaman zaman sarfettiği iktidara destek amaçlı sözlerini unutup, “Spora siyaset karıştırmamalı” dedi:

Saha içi değil, saha dışı konuşulmalı önce. Ülke olarak bütünleşmemiz lazım. Siyasi ve sosyal anlamda, her anlamda düşmanlık olmamalı. Zaman zaman bizler de antipatik olabiliyoruz. Barış sezonu olmalı. Bu sezonun adı barış sezonu olmalı. Bizim ülkemiz çok güzel bir ülke. İnsanlarımız güzel insanlar. Sporun siyasete, siyasetin spora karıştırmamak lazım.