Restoranlardan 'boykot' kararı

Türkiye genelindeki restoranlar, yemek çeklerinde komisyon oranlarının yüksekliğine tepki olarak 25 Aralık tarihinde bir günlük ‘boykot’ yapacak.

Restoranlardan 'boykot' kararı

Türkiye genelinde faaliyet gösteren restoranlar, yemek çeki ve kartı firmaları tarafından komisyon oranlarını makul bir seviyeye çekmediği takdirde 25 Aralık tarihinde bir günlük ‘boykot’a gitmeye hazırlanıyor. O gün milyonlarca insan yemek çeki/kartını kullanamayacak.

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada  (TÜRES), “Restoran-lokanta işletmecilerinin yemek çeki/kartı firmalarına ödediği yüzde 10-12’lere varan komisyon bedelleri bu sektörde karlılığı oldukça düşürdü ve birçok işletme kapanma noktasına geldi” denildi.

Hürriyet‘in haberine göre, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), yemek çeki/kartı üzerinden verilen komisyon oranlarının düşürülmesi amacıyla; yemek kartı firmalarınca, bu kartları kullanan firmalara iskonto verilmemesi yönünde karar aldığına dikkat çeken TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, şunları söyledi: “Öncelikli beklentimiz en başından beri ifade ettiğimiz gibi bu sorunun ilgili bakanlıklar nezdinde çözüme kavuşturulması ve gerekli kanuni düzenlemelerin getirilmesi yönündedir. Ancak İTO tarafından alınan bu kararın da uygulanabilmesi ve ülke genelinde de benzer kararlar alınabilmesi adına TÜRES olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve ilgili tüm STK’lara da çağrıda bulunuyor ve harekete geçiyoruz. Yemek çeki/ kartı firmaları tarafından komisyon oranları makul bir seviyeye çekilmediği takdirde takdirde 25 Aralık 2017 tarihinde bir günlük Türkiye genelinde ‘boykot’ kararı almış bulunmaktayız. O gün milyonlarca insan yemek çeki/kartını kullanamayacak.”