Reina'nın işletmecisine tazminat davası

Reina Katliamı'nda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Fatih Çakmak'ın ailesi, işletmeciye tazminat davası açtı.

Reina'nın işletmecisine tazminat davası

Reina Katliamı’nda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Fatih Çakmak’ın ailesi, eğlence mekânının sahibine oğullarının vefatı nedeni ile uğradıkları destekten yoksun kaldıkları gerekçesiyle 1 milyon 200 bin liralık tazminat davası açtı.

IŞİD 31 Aralık 2016 gecesi Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya silahlı saldırı düzenlemiş, 39 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Reina’nın güvenlik görevlisi Fatih Çakmak’tı.

Sabah‘ın haberine göre, Çakmak’ın ailesi geçtiğimiz günlerde Reina gece kulübü işletmesi Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri San. ve Tic. LTD. ŞTİ’ye 1 milyon TL’lik maddi ve 200 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ailenin avukatları tarafından İstanbul İş Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, Reina işletmesinden, oğullarının vefatı nedeni ile uğradıkları destekten yoksun kaldıkları gerekçesiyle anne Aytan Çakmak için 500 bin ve baba Hasan Çakmak için de 500 bin TL olmak üzere toplamda 1 milyon TL’lik maddi tazminat talep edildi.

Ayrıca anne ve baba için 50’şer bin TL, Çakmak’ın kardeşleri Mehmet Çakmak, Zafer Çakmak, Ahmet Çakmak ve Erkan Çakmak için de 25’er bin TL olmak üzere toplamda 200 bin TL manevi tazminat istendi.

Aile, Reina işletmecisine ait araç ve taşınmazların kaydına tedbir konulmasını da talep etti. Davanın ilk duruşması İstanbul İş Mahkemesi’nde 8 Kasım 2017 tarihinde görülecek.