Reina Katliamı'na "Noel babanız hep hediye getirecek değil ya..." diye sevinen hakem hakkında karar

Reina'da 39 kişinin hayatını kaybettiği katliamı öven hakem Süleyman Belli'nin lisansı iptal edildi.

Reina Katliamı'na

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, gece kulübü Reina’da 39 kişinin hayatını kaybettiği katlimı kişisel Facebook hesabından öven hakem Süleyman Belli’nin lisansını iptal etti.

Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı Kütahya il hakemi Süleyman Belli, Reina saldırısının ardından Facebook hesabına, “Noldu noel babanız hep hediye getirecek değil ya… İçtiğiniz rakı biralar belki öbür tarafta şefaatçiniz olur dermişim avucunuzu yalayın” diye yazmıştı.

2 Ocak 2017 tarihinde tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Belli hakkında, TFF’nin web sitesinde yapılan açıklamaya göre hakemlik lisanını iptal edilmesi ve ayrıca 3 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmesi kararı alındığı öğrenildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun 12.01.2017 Tarih ve 50 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

Süleyman BELLİ (İl Hakemi) hakkında; sosyal paylaşım siteleri aracılı ile milli, ahlaki ve sportif kültüre aykırı açıklama paylaşımda bulunması nedeni ile takdiren teştiden 3 yıl hak mahrumiyeti cezası ile Hakemlik lisansının iptal edilmesine karar verilmiştir.”

http://gazetemanifesto.com/2017/01/02/futbol-hakeminin-katliam-sevinci-noel-babaniz-hep-hediye-getirecek-degil-ya/