Reina katliamı şahitlerinden ilginç iddialar: 'Saldırgan yalnız değildi'

Yılbaşı gecesi Reina'da bulunan ve saldırıyı yaşayan turistlerden olay günü ile ilgili ilginç iddialar ortaya atılmaya başladı.

Reina katliamı şahitlerinden ilginç iddialar: 'Saldırgan yalnız değildi'

Yılbaşı gecesi Reina’da bulunan ve saldırıyı yaşayan turistlerden olay günü ile ilgili ilginç iddialar ortaya atılmaya başladı.

Yılbaşı gecesini kana bulayan saldırı sırasında Reina’da bulunan turistler, saldırı ile ilgili çeşitli iddialarda bulundular. Reina gece kulübü saldırısından sağ kurtulanlardan biri olan Suudi Arabistan vatandaşı Hassan Khashoggi, yaşadıklarını Suudi Arabistan merkezli al Arabiya haberi sitesine anlattı. Habere göre Khashoggi, yılbaşı gecesi Reina’daki saldırıyı gerçekleştirenlerin “üç kişi olduğunu” ve birinin kadın olduğunu ileri sürdü. Khashoggi, “Birden davul sesine benzer bir ses duyduk, masalardan birinde kavga çıktığını düşündük” dedi. Khashoggi, duruma bakmak için sandalyesinden kalkarak doğrulduğunu ve birden silah sesini duyduğunu söyledi.

Saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini savunan Khashoggi, bunlardan birinin de kadın olduğunu iddia etti. Khashoggi, saldırı sırasında birinin, “Bu kadın bizi niye öldürmek istiyor” diye bağırdığını söyledi.

“Saldırgan bir kişi değildi”

Saldırıyla ilgili benzer bir iddia ise Fas vatandaşı Sofia Nasslahsen’den geldi. Nasslahsen’in iddiaları ise şu şekilde: “Tam 1.15’te IŞİD üyeleri içeriye girdiler ve Allahu Ekber! diye bağırmaya başladılar. Daha sonra heryere rastgele ateş açtılar.”

Nasslahsen de Khashoggi gibi içeri birkaç kişinin girdiğini ve bunlardan birinin kadın olduğunu söyledi: “Televizyonda söylenilen gibi saldırgan bir kişi değildi. Elindeki Kalaşnikof ile etrafa ateş eden simsiyah giyinmiş bir kadın vardı.”

Resmi açıklamalara göre ise kimliği belirlenen saldırgan bir kişi ve hala yakalanabilmiş değil.