Reina katliamcısı olduğu iddia edilen Kırgız: Fotoğrafı bana benziyor ama ben değilim

Reina Katliamı'yla ilgili fotoğrafları ve pasaportu basına servis edilen Kırgızistan vatandaşı İakie Mashrapov, suçlamaları reddetti.

Reina katliamcısı olduğu iddia edilen Kırgız: Fotoğrafı bana benziyor ama ben değilim

Reina Katliamı’yla ilgili fotoğrafları ve pasaportu basına servis edilen Kırgızistan vatandaşı İakie Mashrapov, kimlikteki bilgilerin kendisine ait olduğunu doğrularken, o tarihte İstanbul’da olmadığını söyledi.

IŞİD’in üstlendiği Reina Katliamı’nın failine ait olduğu iddia edilen pasaportu TRT World takipçileriyle paylaşmıştı. Emniyet kaynaklarının henüz doğrulamadığı bilgi kısa süre sonra TRT World tarafından da geri çekildi.

Uygur kökenli olduğu öğrenilen Kırgızistan vatandaşı Yahya Mashrapov, Kırgızistan basınında yer alan haberlere göre, bu sabah (3 Ocak) 07.00 uçağıyla İstanbul’dan Kırgızistan’ın Manas Havalimanı’na indi. Oradan saat 09.00’da Bişkek Manas Havalimanında Oç Havalimanı’na inen Mashrapov, sonra da doğum yeri olan Karasu’ya geçti.

Kırgızistan’da gözaltına alınan Mashrapov yapılan sorgusunda Reina’daki katliamla hiçbir alakası olmadığını söyledi. Mashrapov’un ifadesinde “Ben 1 Ocak’ta Bişkek’ten İstanbul’a uçtum, işlerimi hallettim ve bugün sabah geri dönerken İstanbul’da uçakta beni Türk güvenlik güçleri beni yakaladılar, bir saat sorguladılar. Teröristin fotoğrafı bana biraz benziyor; ama ben o değilim. Benim pasaportumun kopyasının Türk basınına nasıl yayıldığını bilmiyorum. Terör eyleminin olduğu 31 Aralık’ta ben Kırgızistan’daydım. 2011 yılından beri sürekli olarak Kırgızistan – İstanbul arasında ticari gerekçelerle uçuyorum. En son 28 Aralık’ta yine İstanbul’a uçmuş, 30 Aralık’ta geri dönmüştüm. Bugün de yine 1 Ocak’ta İstanbul’dan geri dönerken bu kez de Kırgız polisi beni sorguladı. Terör saldırılarıyla bir ilgim yok.” dediği ifade edildi.