Referandum yolsuzluk şüpheleri ile başladı: Mühürsüz torbalar, eksik pusulalar...

Referandum ile ilgili ilk yolsuzluk haberleri gelmeye başladı.

Referandum yolsuzluk şüpheleri ile başladı: Mühürsüz torbalar, eksik pusulalar...

Güncelleme 10:57

Gazete Manifesto Vatandaş Hattı’na gelen bir ihbara göre Ankara Keçiören’deki bazı okullarda oy pusulalarının ve zarflarının eksik olduğu belirtiliyor.


Sabah 08:00 itibariyle Tüm Türkiye’de başlayan oy kullanma işlemi ile ilgili ilk haberler gelmeye başladı.

AKP iktidarının MHP desteği ile birlikte geçirmek istediği Başkanlık sistemi için bugün saat 17:00’a kadar oy kullanılacak.

Tüm seçimlerde olduğu gibi bu referandumda da yolsuzluklar ya da çeşitli hukuksuzlukların yaşanması beklenirken ilk haber İstanbul Ataşehir’den geldi.

Gazete Manifesto Vatandaş Hattı’na Ataşehir Anadolu İmam hatip Kız Lisesi’nden bilgi veren bir kişi, Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen torbaların ağzının açık olduğunu ve torbaların içerisinden sandıkta oy kullanacak kişi sayısına yetecek kadar oy pusulası olmadığını bildirdi. Kendi bulunduğu sandıkta 55 adet oy pusulasının eksik olduğundan bahseden şahıs, aldığı bilgiye göre İstanbul’un genelinde bu sorunun olduğundan bahsedildiğini iletti.

Normalde YSK’den gelen torbaların ağzının bağlı ve mühürlü, ayrıca içerisinde oy kullanılacak sandıktaki kişi sayısı kadar boş oy pusulası olması gerekiyor.

Sabah erken saatlerde ortaya çıkan bu durum, referandum ile ilgili olası yolsuzlukların boyutunu göstermeye yetecek gibi görünüyor.