Recep Akdağ'dan pişkin KHK yorumu: İyi ki böyle bir şey yapmışız

AKP'li Recep Akdağ, KHK'ları pişkince yorumladı

Recep Akdağ'dan pişkin KHK yorumu: İyi ki böyle bir şey yapmışız

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yeni çıkartılan 696 sayılı KHK hakkında, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın sözlerine gönderme yaparak, “Çirkin ve ahlaki yaklaşımdan uzak açıklamalarını görünce yaptığımız işin kıymeti ortaya çıkıyor ve iyi ki böyle bir şey yapmışız diyoruz” açıklaması yaptı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, sivillere yargı muafiyeti tanıyan 696 sayılı KHK ile ilgili, bu düzenlemenin, “Bir sürü itim var, salarım sokağa” anlamına geldiğini ifade etmişti.

AKP’li Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, CHP’nin muhalefet anlayışının çok yanlış olduğunu belirterek, bu tarzın CHP’ye bir şey kazandırmadığını iddia ederek, “Şimdi bu ahlaksız adamın, milletvekili kılıklı bu adamın söylediklerine nasıl tahammül edeceğiz. Bunlar yarın Allah korusun şehidi mezarda bile rahatsız ederler. İfadeler apaçık ortada. Dolayısıyla yapılan iş doğru iştir. Benim içim çok rahat” diye konuştu.

“Tereddüt edecek bir şey yok”

Akdağ sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu düzenleme 15 ve 16 Temmuz’la alakalı. Ayrıca sonuçta mahkeme karar verecek. Diyelim ki ilerde herhangi bir kişi ile ilgili böyle bir mahkeme açıldı. Mahkeme bakacak o kişinin davranışı 15-16 Temmuz’da tamamen darbeyi bastırmaya dönük bir davranışı var mıydı, yoksa başka bir şey miydi? Hakimler, savcılar bunun için var. Bunda tereddüt edecek bir şey yok. Sadece ana muhalefet partisinin hırçınlığını, bu milletvekilinin şahsında terbiyesizliği görmüş olduk. Bu kişiyi parti disiplinine sevk edip çıkıp özür dilese, yaptıklarını onaylamıyoruz derlerse bunu anlarız. Bugüne kadar sustu, sanki yaptıkları doğru bir şeymiş gibi bir tavır var.”