Rasim Ozan: İki eski AKP'li bakan ve CHP'li vekiller tutuklanabilir

Sabah'ın yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, "15 Temmuz'un siyasi ayağı" tartışmalarıyla ilgili ilginç bir iddiayı dile getirdi.

Rasim Ozan: İki eski AKP'li bakan ve CHP'li vekiller tutuklanabilir

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, “15 Temmuz’un siyasi ayağı” tartışmalarıyla ilgili ilginç bir iddiayı dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım önceki gün CNN Türk’te canlı yayında yaptığı konuşmada “FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Olanlarla ilgili temizliği yaptık. Belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, partimiz içinde bazı yöneticiler bunların gereğini yaptık.” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Kütahyalı, adını vermediği bir devlet kurumunun geçmişte AKP’de bakanlık yapmış iki isim ve CHP’de halen milletvekilliği yapan kimi isimlerin 15 Temmuz’un plan aşamasında olduğunu değerlendirdiğini ve tutuklanabileceklerini öne sürdü.

Rasim Ozan’ın “15 Temmuz’un siyasi ayağı tutuklanacak mı?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bir darbenin siyasi ayağı iki türlü olabilir…
Birincisi 1971’de CHP Konya milletvekili Fakih Özfakih’in örneklediği gibi doğrudan 9 Martçı darbeci cuntanın içinde olma halidir. CHP’li Özfakih fanatik ve provokatör bir darbecidir.
Faruk Gürler’i ve diğer subayları darbe için ilk gaza getiren kendisidir.
Bunları da övünerek anlatmıştır. Hatta Faruk Gürler düğmeye basmadığı için Gürler’i öldürmeyi bile tasarlamıştır…
***
15 Temmuz’un plan aşamasında CHP’li Özfakih gibi bir siyasetçi var mıdır? Şu anki bulgularla yok gözüküyor. Öte yandan devletin içinde bir kurum 2013 sonunda AK Parti’den ayrılan iki eski bakan da dahil bazı mebusların ve halen CHP’li olan kimi milletvekillerinin tıpkı Özfakih gibi bu işin doğrudan içinde olduğunu değerlendiriyor. Eğer bu durum netleşirse şüphesiz bu isimler tutuklanırlar….”