Rakka operasyonu için ABD'den Suriye'ye asker sevkiyatı

ABD ordusunun Suriye'ye Deniz Piyadeleri özel harekat komandolarını gönderdiği iddia ediliyor.

Rakka operasyonu için ABD'den Suriye'ye asker sevkiyatı

IŞİD’in Suriye’deki ‘kale’si konumunda Rakka kentine operasyon için ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), Suriye’ye Deniz Piyadeleri özel harekat komandolarını gönderdiği iddia ediliyor.

ABD medyasının savunma yetkililerine dayandırdığı haberlere göre, Rakka operasyonu için hazırlıklar sürerken, yaklaşık 300 askerin Rakka’nın 25-30 kilometre kuzeyine konuşlandırılacağı ve 155mm top mermisi fırlatan M777 tipi obüsler ve Osprey tipi helikopterlerle operasyona destek vereceği belirtildi. Askerlerin Kuveyt’te konuşlu 11’inci Deniz Seferi Birliğinden gönderildiği, bölgede kuvvet ve ekipman güvenliğini sağlayacak ek kara birliklerinin de sevk edileceği öne sürüldü. Söz konusu askeri sevkiyatın ABD’nin tek seferdeki en büyük sevkiyatı olduğu iddia edilen haberlerde, bu çalışmaların ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD’e karşı yeni mücadele planını değerlendirirken gerçekleştirilmesine vurgu yapıldı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, küçük bir kara birliğinin HIMARS roket sistemleri ile Suriye’de görev yapan 500 civarında Amerikan askerine destek verdiğini ifade etmişti. Gönderilen yeni kuvvetlerin bu küçük birliğin yerini almaktan ziyade onlara ek olarak sevk edildiği belirtiliyor. Yeni sevkiyatın, ABD askerlerinin zırhlı araçlarla Münbiç ilçesinde görüntülenmesinden sonra gelmesi de dikkati çekti.