Radiohead'e 'İsrail konserini iptal etmesi' için çağrı

İngiliz müzik grubu Radiohead'e İsrail konserini iptal etme çağrısı.

Radiohead'e 'İsrail konserini iptal etmesi' için çağrı

İngiltere’den çok sayıda sanatçı ve müzisyen, alternatif rock grubu Radiohead’e İsrail’de vereceği konseri iptal etmesi çağrısında bulundu.

Pink Floyd grubunun vokalisti Roger Waters, yönetmen Ken Loach, yazar Alice Walker dahil 50 ismin kişinin imza attığı mektupta Radiohead’den, Filistin’e destek vermek adına İsrail’e uygulanan kültürel boykota uyması istendi.

Mektup, Filistin için Sanatçılar tarafından hazırlandı ve Radiohead’den “apartheid bir sistemin Filistin halkına empoze edildiği” bir ülkede gösteri yapmaktan kaçınmasını istedi.

Mektupta, “Radiohead’in Tibetlilerin özgürlüğü için kampanya yaparken, neden yabancı işgali altında bulunan başka insanların hakları için ayağa kalkma çağrısını geri çevirdiğini merak ediyoruz” ifadesi kullanılırken ve “Filistinliler’in temel haklarının ve uluslararası hukukun ihlalini sona erdirmek için İsrail’e baskı yapmak amacıyla konserin iptal edilmesi” talep edildi.

Yönetmen Ken Loach da verdiği bir demeçte, Radiohead’in konseri “kendi öz saygıları için” iptal etmesi gerektiğini ifade etti.

Radiohead’in sözcüsü ise konu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Konser 19 Temmuz’da

Radiohead’in dünya turu kapsamında 19 Temmuz’da Tel Aviv’de bir konser vermesi bekleniyor.

Stevie Wonder, Carlos Santana ve Lauryn Hill, İsrail’de konser vermeyi reddeden sanatçılar arasında. Paul McCartney, Rolling Stones, Elton John ve Bon Jovi ise son yıllarda İsrail’de sahne aldı.

Radiohead’in ise 2000 yılından beri İsrail’de konser vermediği biliniyor.