PYD'den "gerilimi azaltma bölgeleri"ne karşı açıklama: Kürtler için tehdit

PYD'den Suriye'deki anlaşmaya karşı açıklama geldi.

PYD'den

PYD Sözcüsü İbrahim İbrahim, Suriye için alınan ‘çatışmasızlık bölgeleri’ kararının mezhepsel bölünmeyi getireceğini ve Kürtlerin kontrolündeki bölgeler için tehdit olduğunu söyledi.

Suriye’deki savaşın sonlandırılması amacıyla yapılan Astana görüşmelerinde ülkede dört ‘çatışmasızlık bölgesi’ kurulması kararlaştırılmıştı.

Konuyla ilgili Reuters’e açıklama yapan PYD Sözcüsü İbrahim İbrahim, dörtlü yapı ile birlikte Suriye’nin mezhepsel olarak bölünmenin planlandığını söyledi.

‘Çatışmasızlık bölgeleri’nin Kürtlerin fiili kontrolündeki bölgeler için de tehdit oluşturduğunu söyleyen İbrahim, planı uygulayan ülkelerin haddini aştığını dile getirdi.

Bilindiği üzere Suriye’de faaliyet gösteren PYD ve onun askeri örgütlenmesi YPG, ABD ile işbrliği içerisinde.

Uçuşa yasak bölge talebi

Öte yandan YPG’nin kadın kolu YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah, Türkiye-Suriye sınırında uçuşa yasak bölge istediklerini belirterek, “Hava harekatlarına karşın kalkanlar istiyoruz. Bir savunma garantisi talep ediyoruz. Halkımızın hava harekatlarına karşı savunulması lazım. Bugün Türkiye hava operasyonu yaptı, kim bilir yarın kim ne yapar. Koalisyon güçleri bizi, bizim özgürleştirdiğimiz yerleri korumalı. Koalisyon bu tedbirleri almalı” dedi.