PYD: "SDG Menbiç'te özerklik ilan edecek"

PYD'nin Menbiç'te özerklik ilan edeceği ifade ediliyor.

PYD:

PYD, Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç kentinde “Demokratik Özerk Yönetim” ilan edileceğini açıkladı.

Sputnik’e konuşan PYD’nin Kobani Dış ilişkiler sorumlusu Ewwas Eli, PYD’nin de dahil olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ilan edeceği yönetimin 13 kişilik heyet tarafından yönetileceğini ifade etti.

Eli, şunları kaydetti: “Oluşturulacak olan yönetim, 13 kişilik heyet tarafından idare edilecek. Menbiç Özerk Yönetimi ne zaman ilan edilecek bilmiyorum. Dün Menbiç’teydim, hazırlıkları tamamlıyorlardı. Menbiç yönetimi başkanı ve üyeleriylle dün görüştüm.”

Özerk yönetimin yapısı

Edinilen bilgilere göre, SDG’nin ilan edeceği özerk yönetimde 71 Arap, 43 Kürt, 10 Türkmen, 8 Çerkez, 1 Ermeni ve 1 Çeçen yer alacak. Menbiç Özerk Yönetimi heyeti 13 kişiden oluşurken, bu 13 kişinin de 4 yardımcısı olacağı ifade ediliyor.

13 komitenin eşbaşkanları göreve başladı

Bugün ANHA’da yer alan bir haberde ise “Menbiç Demokratik Sivil Yönetimi Meclisi”ne bağlı 13 komitenin eşbaşkanının, Yasama Meclisi tarafından güvenoyu aldıktan sonra yemin ederek görevine başladığı belirtildi.

Meclis binasında yapılan toplantıda 13 komite üyesi önerilmiş ve seçime gidilmişti. 13 komitenin eşbaşkanlarının belirlenmesi için seçimi yapıldıktan sonra Yasama Meclisi bu eşbaşkanları onayladı ve eşbaşkanlar göreve başladı.

Toplantıda yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından komite üyeleri, eşbaşkanları ve komitelerin bölümleri belirlendi.