Putin Lenin mozolesini ziyarete kapattı

Rusya'da Putin yönetimi, Ekim Devrimi'nin 100. yılında Lenin mozolesini ziyarete kapattı.

Putin Lenin mozolesini ziyarete kapattı

Rusya’da Putin yönetimi, Ekim Devrimi’nin 100. yılında Lenin mozolesini ziyarete kapattı. Rus basınının da gündeminde yer alan gelişme, Putin’in devrim ve sosyalizm düşmanı yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Manifesto‘nun ulaştığı, KHK ile işinden atılan marksist akademisyen ve tarihçi Candan Badem,  mozolenin ziyarete kapatıldığı haberini doğrularken, şunları kaydetti:

“Rusya’da her yıl 7 Kasım’da coşkuyla kutlanan Büyük Ekim Sosyalist Devrimi’ni artık resmi olarak kutlanmıyor. Putin bu yıl Lenin mozolesini ziyarete kapattı ve emekçi halka düşman olduğunu bir kere daha gösterdi.

4 Kasım Uzlaşma ve Halkın Birlik Beraberliği günü diye bir bayram icat etti. Bu yıl da Ekim Devrimi resmi olarak kutlanmıyor. Ancak Putin yönetimi tepkileri azaltmak için bugün başka bir tören düzenledi. 7 Kasım 1941’de faşistler Moskova önüne dayanmışken Kızıl Meydan’da Lenin mozolesi önünde bir geçit töreni düzenlenmiş ve askerler buradan doğruca cepheye gitmişlerdi. Bugün de Moskova’da bu geçit töreni yeniden canlandırıldı. Böylece 7 Kasım’da Ekim Devrimi değil vatan savunması öne çıkarılmış oldu.”