Putin Erdoğan'ı aramadı, Esad'ı tebrik etti

Rusya lideri Vladimir Putin henüz Erdoğan'ı aramazken, Suriye lideri Beşşar Esad'ı 'bağımsızlık günü' nedeniyle tebrik etti.

Putin Erdoğan'ı aramadı, Esad'ı tebrik etti

16 Nisan referandumunda ‘Evet’ oylarının şaibeli sonuçlarla önde çıkması sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin henüz Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı aramazken, Suriye lideri Beşşar Esad’ı bağımsızlık günü nedeniyle tebrik etti.

Suriye, dün Fransız sömürgesinden kurtuluşun 71. yıldönümünü kutlamıştı. Suriye Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Esad’a bir telgraf gönderen Putin, Rusya’nın, Suriye krizinin geniş katılımlı ulusal diyalog yoluyla ve barışçıl yöntemlerle çözümü için destek vermeyi sürdüreceğini belirtti.

Putin, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması için de etkili destek sunmaya hazır olduklarını vurguladı.Rusya lideri, mesajında Rusya ve Suriye arasındaki dostane ilişkilerin kesintisiz olarak gelişmeye devam edeceğinden emin olduğunun altını çizdi.

Kremlin’den Erdoğan için ‘Biz bilgilendiririz”açıklaması

Öte yandan Putin referandum sonuçlarına ilişkin olarak üzerinden iki gün geçmesine karşın henüz Erdoğan’ı aramış değil. Sputnik‘in aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in, Türkiye’deki anayasa değişikliği referandumunun sonucu nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayıp tebrik edip etmeyeceği yönündeki için bir soru karşısında, “Bir telefon görüşmesi gerçekleşirse sizi bilgilendiririz” dedi.