Putin Ankara ziyareti öncesi Suriye'de: Rus güçlere çekilme emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin Hmeymim hava üssüne beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Putin Ankara ziyareti öncesi Suriye'de: Rus güçlere çekilme emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Ankara’ya gelmeden önce Suriye’nin Lazkiye ilindeki Hmeymim Hava Üssü’nü ziyaret etti.

Sputnik‘te yer alan habere göre, Putin’i hava üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı. Putin, Hmeymim’e bu ilk ziyaretinde ‘Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlaması emri’ de verdi.

Vladimir Putin Hmeymim’de yaptığı açıklamada, “Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı’na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum” dedi.

Rus askerlerin evlerine zaferle döneceğini söyleyen Putin, ‘Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından birini (IŞİD) sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini’ kaydetti.

Putin ayrıca, ‘teröristlerin Suriye’de kafalarını yeniden kaldırmaları halinde Rusya’nın onları daha önce hiç görmedikleri kadar güçlü saldırılarla vuracağını’ belirtti. Putin, Suriye’de ve Rusya’da terörle mücadele için verilen kayıpları unutmayacaklarını da söyledi.